СЕРВІС ВИГІДНИХ ВКЛАДЕНЬ “Приватбанку” Чи варто інвестувати?

Корисне, Новини
СЕРВІС ВИГІДНИХ ВКЛАДЕНЬ "Приватбанку" Чи варто інвестувати?

СЕРВІС ВИГІДНИХ ВКЛАДЕНЬ "Приватбанку" Чи варто інвестувати?

Добрий день! Давайте для початку я це процитую:

На початку березня Приватбанк запустив нову на банківському ринку послугу – Сервіс вигідних вкладень. Вкладникам запропонували безпосередньо кредитувати позичальників – фізосіб або бізнес, отримуючи при цьому дохід в середньому на 5%, ніж за звичайним депозитом. За версією банку – це аналог P2P і P2B кредитування, поширеного у світі. Правда, у світовій практиці вкладник передає кошти безпосередньо позичальнику, якого обирає сам, а в українській версії P2P кредитування виступає посередником і контролює повернення коштів безпосередньо Приватбанк.

Клієнт може розмістити в Приватбанку суму, кратну 1000 грн на 6 або 12 місяців під 26% і 27% річних відповідно. Дохід буде, як і відсотки за класичним депозитами, обкладатися податком – 18%, та 1,5% – військовий збір. Залучені кошти банк буде направляти на роздрібне кредитування або кредитування бізнесу – під 2,9% в місяць, або 34,8% річних.

Результати першого ж тижня після запуску проекту перевершили всі очікування. “Для старту проекту ми приготували пул кредитів, виданих нами раніше, в розмірі 100 млн грн. Вони закінчилися за 5 днів”, – заявив 9 березня у себе в Facebook перший заступник голови правління Олег Гороховський.

Ну по перше це все ж таки круто, перше якесь цікаве і адекватне інвестування для громадян України, тим більше від ліцензійного Приватбанку. Але давайте все ж таки подивимось на це тверезим поглядом:

СЕРВІС ВИГІДНИХ ВКЛАДЕНЬ "Приватбанку" Чи варто інвестувати?

  1. 27%, всього на 5% більше від звичайного депозиту, так? Як на мене це не така вже і суттєва різниця між звичайним депозитом, виплати кожного місяця умови ті самі, також не треба забувати за 19,5% податку за депозит, тобто з податком це буде всього 21,6% річних.
  2. Поповнювати можна тільки гривнями – навіть з таким відсотком річних через інфляцію ви швидше всього вийдете трохи більше ніж в 0, якщо не в мінус, і як уже показує практика імовірність того що гривня через рік стрибне вгору така ж, як і те що за цей рік буде подолана корупція в Україні 🙁 .
  3. Замороження рахунку – Україна країна контрастів, і я вважаю що взагалі жодному українцю не варто оформлювати депозити, або інвестувати де б були заморозки рахунку на півроку чи рік, хіба що за умови що це буде менше ніж 20% від всіх ваших грошей, у вас буде хороша робота, або якщо відсотки будуть справді хороші і можна буде інвестувати в валюті. А при розриванні цього договору, або договору депозиту, навіть раніше за день до його закінчення будьте готові що майже всі зароблені відсотки вам спишуть (пишу з власного досвіду).

І давайте зараз оці 3 пункти порівняємо з тим що пропонує нам зараз компанія

  1. Відсотки – можливо це буде не зовсім правильно, але Сервіс вигідних вкладень Приватбанку я зрівняю з середнім прибутком керуючого Hozyin, який приносить  +6.29% в тиждень, і відповідно 3,14 (ти диви прям число Пі! 🙂 ) інвестору, і це виходить 130,62% річних, і це я зрізав 20% на можливі від’ємні неділі.
  2. Ніяких податків – оскільки наш “вельмишановний” уряд до тепер не може урегулювати питання форексу в Україні (що б могло принести дуже хороші прибутки в бюджет, але замість цього вони відміняють пільги для інвалідів, та заморожують пенсії), податки на цей вид доходу платити не обов’язково.
  3. Ви інвестуватимете в валюті – ну тут ніби зрозуміло, імовірність того що долар знеціниться такий же як і шанс того що в Україні за цей рік буде подолана корупція.  🙁  Ви не будете з кожним разом з острахом дивитись на курс валют, переживаючи що гривня в черговий раз впала на 5-10%.
  4. Ніяких заморозок – ви маєте доступ до всього свого депо, і виводити можете не тільки прибуток а і частину, або навіть все своє депо. Так, в компанії зараз є продукт, де так само є замороження рахунку на деякий час – SmartInvest але прибутки в валюті, і відсоток річних (84%) йде ні в яке порівняння з відсотками, запропонованими в Приватбанку.

Таким чином, сервіс вигідних вкладень від приватбанку цікавий, але до сучасних пропозицій, прибутків та вимог теперішніх інвесторів, компанія PrivateFX (Я більше не працюю на них і нікому не рекомендую з ними вести хоч якісь справи, детальніше читайте за посиланням) або будь який інший брокер виглядає набагато, набагато перспективніше.

Зареєструватись в PrivateFX

5 thoughts on “СЕРВІС ВИГІДНИХ ВКЛАДЕНЬ “Приватбанку” Чи варто інвестувати?

  1. И что же получается , свои деньги лучше и выгодней вкладывать не в банковские счета , а отдавать
    их брокерским компаниям ? Но тогда возникает вопрос , а кто будет играть на валютной бирже
    вместо нас , ведь такого опыта то нет ? Конечно можно вложить свои средства в ПАММ счета ,
    но как известно , они не всегда отличаются стабильностью . Получается , что надо для начала

    получить опыт трейдера , а уже потом инвестировать . Но без вложений в брокера , этого ценного опыта нам никогда не получить . То есть , надо проиграть некую суму своих средств , получить опыт
    и уже после этого инвестировать в брокера и только после этого зарабатывать . Банковский счет не
    требует от вкладчика ни чего и сразу же начинает выплачивать проценты . И куда после этого

    надежней вкладывать ?

    1. В банке – стабильно, но мало процентов и в нац валюте, в брокерах больше риск, но больше процентов, и в долларах.
      Куда надежнее? И туда и туда)

      1. Я мыслю так. В банк нужно нести то, что ты хочешь сохранить. Некоторую сумму, которая, чтобы не пылилась в стеклянной банке,а приносила хоть какую то копейку. И то, нужно сделать выноску на то, что эти деньги могут понадобиться в любую минуту. Для этого в привате есть предложение, по моему “копилка”. Там небольшой процент, но всё же. Деньги можно снять в любое время уже с процентами. Кажется, предлагают до 16% годовых. Конечно, это мелочь, но всё же лучше, чем ничего.
        А уже “лишние” деньги запускать в рискованные инвестиции. Тогда точно будет толк.

  2. Сама мысль статьи понятна. Инфляция беспощадно доберётся до любых вкладов и обесценит их. Вот только цена на тепло, газ и свет поднялась на 70% в Украине. Так про какие накопления может быть речь? Смутное настало время. Наверное, только накопление в валюте есть выход. Но что можно ожидать от государства, если принят закон, что банки могут задерживать выплату по депозитам ( читал в интернете)

  3. Действительно интересная статья! Приват банк в очередной раз пытается заработать на своих вкладчиках или просто простых людях, ну на то он и есть коммерческий банк. Проценты настолько малы , что заработать врядли получится, тем более гривна медленно но верно падает в цене. Хотя на бирже может быть везение? Но кто на ней будет работать? В общем ещё много подводных камней в этом проекте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *